Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 10 квітня 2017 р.

Нацрада реформ підтримала Нову українську школу

Національна рада реформ підтримала Нову українську школу та розвиток інклюзивної освіти. Відповідне рішення було ухвалене на черговому засіданні ради.

Учасники засідання зійшлися на тому, що в суспільстві накопичився значний попит на реформування саме середньої освіти.
За словами міністра освіти і науки Лілії Гриневич, українська освіта, як 50 чи 70 років тому, досі орієнтована на накопичення знань. І це в той час, як цивілізований світ орієнтується на вміння застосовувати знання на практиці.
«Вміння швидко вчитися. Вміння співпрацювати в команді. Вміння вирішувати проблеми, а не чекати готових інструкцій. Ми живемо в 21-му столітті. Країна змінилася, суспільство змінилося, потреби економіки докорінно змінилися, а шкільні підходи і ставлення держави до школи залишилося глибоко в минулому столітті. Ми маємо шанс переламати цю негативну тенденцію», - зазначила Гриневич.
Вона також наголосила на необхідності запуску реформи шляхом ухвалення ключового для реформи - Закону «Про освіту».
«Левова частка нововведень, без яких неможливе створення і запровадження Нової української школи, залежать від прийняття базового закону «Про освіту», що вже пройшов перше читання у Верховній раді. І сподіваємося, що ви рекомендуєте Верховній Раді України до кінця 6-ї сесії VIII скликання розглянути і ухвалити новий Закон «Про освіту», - сказала міністр освіти, виступаючи на засіданні Національної ради реформ.
За результатами засідання Національної Ради Реформ було ухвалено рішення про підтримку концепції Нової української школи та рекомендовано парламенту прискорити розгляд у другому читанні закону «Про освіту».

Немає коментарів:

Дописати коментар